STRESS

NO STRESS v/ Pernille Neess Blix

- GET YOURSELF IN BALANCE

GULSTAD DESIGN

Hvad er stress egentlig for noget?

 

Stress er en helt naturlig tilstand, der sker i kroppen, når sindet og psyken føler sig presset. Overbelastet. Man må gerne føle sig stresset i korte perioder, hvilket er helt normalt. F.eks. når vi løber, fordi vi skal nå bussen.

Men når et menneske får fysiske, mentale og psykiske symptomer og samtidig føler, at der er ”et eller andet galt”, så er det fordi, at kroppen har været overbelastet i alt for lang tid.

Når man har en grundfølelse af at være stresset. Overbelastet, presset eller ”fyldt op”.

Det vil sige, at kroppen er forblevet i denne kroniske forhøjet stresstilstand, og kroppen er blevet fastholdt i dette alarmberedskab 24/7. Både dag og nat.

 

Det er en alvorlig tilstand, da hjernen har været på overarbejde. Den kan ikke rumme mere. Derfor kræver det en sygemelding. RO RO og atter RO. Og tid.

 

Mange mennesker får desværre ikke den rette hjælp. Ofte er det hos den praktiserende læge man henvender sig, fordi man måske har et eller andet sted i kroppen som "reagere". Samtidig har man i langt de fleste en grundfølelse af ikke at have det helt godt. At noget er "galt". Men mange er ikke gearet til at spotte faresignalerne INDEN et reelt skress kollaps. Derfor ende mange med virkelig at få det så dårligt og ukvikler angstanfald eller depressionssymptomer.

 

Men når et menneske ER alvorligt og langvarrigt stresset, har det menneske brug for en der tar styringer, og fortæller hvad der SKAL ske. At man IKKE længere skal arbejde. Tager vedkommende i hånden, og hjælper skridt for skridt...

(du kan se lidt videoer på min facebook side omkring stress.)

 

Uanset om man får at vide at man har stress, angst eller depression, så handler det om, at der er opstået ubalncer i ens krop. Og det kan der være mange årsager til.

 

Hvis du rækker hånden ud, tager jeg gerne i mod.

 

For jeg har stået der selv.

 

Siden er under opbygning - Se NO STRESS' stresstest